• Krajské kolo MIDI volejbal žiačok - 2. miesto

          • V utorok sme sa zúčastnili ďalšieho krajského kola na ktoré sme sa dostali ako víťazi okresu. Tentokrát išlo o MIDI volejbal žiačok - teda volejbal štvoríc. V Hnúšti súťažilo 10 družstiev a naše dievčatá nesklamali. V skupine porazili Brezno a Zvolen a v dramatickom semifinále zdolali domácu Hnúšťu 2:1, 15:13 v rozhodujúcom sete. Sily došli žiaľ vo finále v ktorom sme nestačili na súperky zo Žiaru na Hronom. Nemohli sme nastúpiť v plnom zložení, ale naše družstvo ako jedno z najmladších bojovalo do samého konca. Dievčatám blahoželáme k 2. miestu a ďakujeme za skvele zvládnutý náročný deň.

          • McDonald´s Cup 2024 – 5. miesto – krajské kolo

          • Dňa 7.5.2024 naši „malí“ reprezentanti ZŠ JCH nedočkavo čakali vo vestibule, či obhája prvenstvo z minulého roka a postúpia na krajské kolo v súťaži McDonald´s Cup 2024. Okresné kolo organizoval Domček CVČ na ihrisku s umelou trávou. Po úvodnom stretnutí trénerov nasledovalo otvorenie súťaže a nástup reprezentantov zúčastnených škôl. Našu školu reprezentovali tretiaci: Peter Slúka, Tomáš Kováč a štvrtáci: Aneta Chamuľová, Alexandra Križánková, Matej Mitter, Adam Spodniak, Viktor Vazan, Marek Perniš, Adam Prajdák a Jakub Paučo.

            Zo základnej skupiny postúpili z prvého miesta a nasledovali zápasy o prvé až tretie miesto. Akoby aj počasie tušilo, že napätie stúpa a dážď súťažiacich zahnal do mestskej haly. Ihrisko sa miestom zväčšilo, „odpadli“ mantinely, čo hru spomalilo a padalo menej gólov. Prvý zápas proti reprezentantom ZŠ EMŠ Krupina skončil nerozhodne a napokon naša škola zvíťazila na penaltový rozstrel. V druhom zápase proti reprezentantom ZŠ Bzovík strelil jediný gól Matej Mitter, ten víťazný, čím obhájili postup na krajské kolo do Banskej Bystrice.

            Dňa 10.5. 2024 sme ráno o 7.00 vyštartovali spred našej školy na krajskú súťaž McDonald´s Cup do Banskej Bystrice. Zostava našich reprezentantov sa mierne zmenila, Adama Prajdáka nahradil Michal Maslík a pribudol aj otecko Matej Mitter, ktorý veľkou mierou prispel k úspešnému dňu.

            V Banskej Bystrici sa stretli najlepší z okresov a deti zahrali pekné a zaujímavé zápasy. Zo základnej skupiny sme postúpili z druhého miesta, prvá bola ZŠ z Detvy, ktorá mala rovnaký počet bodov ako my, rozhodol bohužiaľ vzájomný zápas. S ideálnym počasím na futbal sme zabojovali o štvrté až šieste miesto. Napokon naša škola skončila na výbornom piatom mieste z 13 družstiev. Reprezentanti našej školy si okrem diplomov a zaujímavých cien odniesli aj cenné skúsenosti, kopec emócií a zážitkov. Vyčerpané deti sa na konci dňa posilnili a oddýchli si, kde inde, ako v McDonald´s.

          • Návšteva múzea

          • V pondelok 13. 5.  sa žiaci 1.C zúčastnili výstavy Divadelný ateliér v Múzeu Andreja Sládkoviča. Vo štvrtok 16.5. rovnakú výstavu navštívili žiaci 2. C

          • Stretnutie s včelárom

          • Opäť k nám po roku zavítal pán Marián Vištiak so svojimi včielkami a poučil nielen triedu, do ktorej chodí jeho syn Marek, ale aj ostatných druhákov o živote včiel a neľahkej práci včelárov. ĎAKUJEME !

          • IQ olympiáda – 13. ročník

          • Súťaž je zameraná na vyhľadávanie intelektovo nadaných detí, nepreveruje vedomosti ale schopnosť logicky uvažovať. Školské kolo súťaže prebehlo online 16. 4. 2024.

            Do školského kola súťaže sa v našej škole zapojilo 7 žiakov druhého stupňa. Nielen že prejavili odvahu, ale dosiahli aj pekné výsledky. Medzi 75% najlepších riešiteľov na Slovensku patrí všetkých 7 našich žiakov.

            Najlepšie výsledky dosiahli:

          • Python Cup

          • Súťaž je určená najmä žiakom, ktorí majú záujem o programovanie v jazyku Python s
            využitím jeho grafických možností výhradne iba pomocou modulov turtle a tkinter.
            24. 4. 2024 sa náš žiak Filip Majtán už ako siedmak zúčastnil súťaže v programovaní v jazyku
            Python. Súťaž je určená pre žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ a 1. až 4. ročníka stredných škôl, resp.
            žiakov tercie až oktávy osemročných gymnázií.
            Do ďalších ročníkov budeme mladému programátorovi Filipovi držať palce.

          • Zber papiera - vyhodnotenie

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zberu papiera. Aj takto prispievame k ochrane životného prostredia. Najlepší zberači dostali diplom a sladkú odmenu.

          • Súťaž mladých záchranárov civilnej obrany

          • V posledný aprílový deň sa naši žiaci zúčastnili súťaže mladých záchranárov konanej pod záštitou Okresného úradu v Krupine, sekcie krízového riadenia.

            Súťaž bola náročná na teoretickú prípravu a zúčastňovali sme sa jej s cieľom zbierať skúsenosti. Napriek tomu sa nášmu družstvu v konkurencii 7 družstiev podarilo obsadiť pekné 3. miesto. Všetkým žiakom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

            Na súťaži si preverili svoje teoretické a praktické zručnosti v oblasti hasenia malých požiarov, topografie, poskytovaní prvej pomoci a telefonovania na linku 112, rozoznávania signálov varovania, riešenia mimoriadnych situácií.